Anketa
Musical se obično sastoji od

Partnerstvo

Svečani koncert

12.05.2019.


Interni čas

26.02.2019.

Interni čas učenika naše škole održat će se u srijedu, 27.februara 2019.godine u 19.00h. Dobro došli.


MasterClass asistenata MAS

28.01.2019.

U srijedu, 30.januara 2019.godine imat ćemo čast ugostiti asistente Muzičke akademije iz Sarajeva koji će održati MasterClass sa našim učenicima i cjelovečernji koncert.

 

 

 

 

 

 

 

 


ESYO (European Spirit of Youth Orchestra)

14.01.2019.

ESYO (European Spirit of Youth Orchestra) je međunarodni orkestar sastavljen od najboljih mladih evropskih muzičara između 11 i 20 godina. Čast i zadovoljstvo da bude dio ovog orkestra imala je učenica trećeg razreda naše škole Ilma Valentić u klasi profesorice Sanje Rokić. Ilma Valentić je učenica koja iza sebe ima niz uspješnih osvojenih nagrada sa federalnih i internacionalnih takmičenja. Ilma pohađa  dva odsjeka u Srednjoj muzičkoj školi:  instrumentalni odsjek- volina i odsjek za muzičara općeg smjera. Do sada je prva dva razreda završavala sa prosjekom 5.0.

Članica ovog uglednog orkestra postala je u septembru 2018. godine na poziv priznatog dirigenta, maestra Igora Kureta-osnivača ESYO-a, te je u decembru 2018.godine nastupila kao član orkestra i to na tri koncerta u Italiji. Koncerti su održani u Bologni, Modeni i Pavii. Ilma je u Italiju otišla pod sponzorstvom Mikrokreditne organizacije EKI.

Ilma: “Ovo je vjerovatno najbolje iskustvo u mom životu i zaista sam zahvalna na prilici koja mi se pružila. Stekla sam mnogo znanja, divna prijateljstva i napredovala u svakom pogledu. Iako su probe bile duge i naporne, svakodnevna putovanja, sve se to isplatilo divnim koncertima na kraju dana. Svakako, moj odlazak ne bi bio moguć bez finansijske podrške Mikrokreditne organizacije EKI koji su sponzorirali moj odlazak te su pokrili sve moje troškove i ovim putem želim da im se najiskrenije zahvalim.”


Protokol o saradnji

22.12.2018.

Dana, 23.11.2018.godine direktor Srednje muzičke škole, gospodin Ajdin Karahođa i zastupnik TNT-portala i radia (TNT GRUPACIJA)  gospodin Alem Lolić, potpisali su Protokol o saradnji. Cilj Protokola je pravovremeno informisanje i transparentnost o radu JU Srednje muzičke škole, a JU Srednja muzička škola Zenica se obavezuje da će po potrebi izvoditi umjetnički program ili ponuditi neku drugu vrstu aktivnosti za potrebe TNT GRUPACIJE. Zahvaljujemo se TNT Grupaciji na saradnji.