Anketa
Musical se obično sastoji od

Partnerstvo

Dan otvorenih vrata SMŠ

27.05.2017.

Dragi naši budući učenici i roditelji, čast nam je pozvati Vas na Dan otvorenih vrata Srednje muzičke škole u Zenici u UTORAK, 30.maja 2017.godine u 17,00h u sali naše škole. Prezentirat ćemo Vam koje odsjeke možete pohađati u našoj školi, predstaviti naše profesore, upoznati Vas sa prostorijama škole, objasniti što je potrebno za upis i prijemni ispit u našoj školi, te odgovoriti na sva Vaša pitanja. Dobro došli!

 

 


PRIJEMNI ISPIT ZA UPIS U I razred Osnovne muzičke škole

23.05.2017.

Dana 03.06.2017.god. (Subota) Osnovna muzička škola Zenica vrši upis učenika u I razred.

Pravo na polaganje prijemnog ispita imaju učenici koji završavaju III razred matične škole.Koncert

23.05.2017.


Opet pauza! Gdje sad?

23.05.2017.

Naši učenici su kao pobjednici na Kantonalnom takmičenju "Projekt građanin" sa temom "Opet pauza! Gdje sad?",učestvovali na 20-toj Civitasovoj smotri projekata u Sarajevu. Sedam učenika trećeg razreda ( Merima Vrškić, Amila Zekić, Eldar Alajbegović, Kanita Hodžić, Meša Hadžimusić, Laura Petrović, Adna Šestić i Alja Šabanović ) posjetilo je Parlament FBiH i javno promoviralo svoj portfolio na Baščaršiji. Učenike je za takmičenje pripremila profesorica Dženita Uzunalić. Iskrene čestitke učenicima i njihovoj profesorici.

 

                    

 

   


Predavanje

11.05.2017.

U srijedu, 10.maja u prostorijama naše škole održano je predavanje Narodna muzička tradicija Bosne i Hercegovine kroz aktivnosti Odsjeka za muzikologiju i etnomuzikologiju Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu. Predavači su bili prof. dr. Tamara Karača Beljak, prof. dr. Jasmina Talam i mr.Mirza Kovač. Muzičke numere je interpretirao naš bivši učenik, trenutno student MAS Zanin Berbic.