Anketa
Musical se obično sastoji od

Partnerstvo

ESYO (European Spirit of Youth Orchestra)

14.01.2019.

ESYO (European Spirit of Youth Orchestra) je međunarodni orkestar sastavljen od najboljih mladih evropskih muzičara između 11 i 20 godina. Čast i zadovoljstvo da bude dio ovog orkestra imala je učenica trećeg razreda naše škole Ilma Valentić u klasi profesorice Sanje Rokić. Ilma Valentić je učenica koja iza sebe ima niz uspješnih osvojenih nagrada sa federalnih i internacionalnih takmičenja. Ilma pohađa  dva odsjeka u Srednjoj muzičkoj školi:  instrumentalni odsjek- volina i odsjek za muzičara općeg smjera. Do sada je prva dva razreda završavala sa prosjekom 5.0.

Članica ovog uglednog orkestra postala je u septembru 2018. godine na poziv priznatog dirigenta, maestra Igora Kureta-osnivača ESYO-a, te je u decembru 2018.godine nastupila kao član orkestra i to na tri koncerta u Italiji. Koncerti su održani u Bologni, Modeni i Pavii. Ilma je u Italiju otišla pod sponzorstvom Mikrokreditne organizacije EKI.

Ilma: “Ovo je vjerovatno najbolje iskustvo u mom životu i zaista sam zahvalna na prilici koja mi se pružila. Stekla sam mnogo znanja, divna prijateljstva i napredovala u svakom pogledu. Iako su probe bile duge i naporne, svakodnevna putovanja, sve se to isplatilo divnim koncertima na kraju dana. Svakako, moj odlazak ne bi bio moguć bez finansijske podrške Mikrokreditne organizacije EKI koji su sponzorirali moj odlazak te su pokrili sve moje troškove i ovim putem želim da im se najiskrenije zahvalim.”


Protokol o saradnji

22.12.2018.

Dana, 23.11.2018.godine direktor Srednje muzičke škole, gospodin Ajdin Karahođa i zastupnik TNT-portala i radia (TNT GRUPACIJA)  gospodin Alem Lolić, potpisali su Protokol o saradnji. Cilj Protokola je pravovremeno informisanje i transparentnost o radu JU Srednje muzičke škole, a JU Srednja muzička škola Zenica se obavezuje da će po potrebi izvoditi umjetnički program ili ponuditi neku drugu vrstu aktivnosti za potrebe TNT GRUPACIJE. Zahvaljujemo se TNT Grupaciji na saradnji.

 


                     


Zimska klavirska čarolija

22.12.2018.

27.12. 2018.godine u 16.00 sati, u Sali naše škole, održaće se zajednički koncert klavirskog odsjeka OMBŠ Novo Sarajevo , OMŠ Zenica i SMŠ Zenica. Dragi prijatelji, dobrodošli da zajedno uživamo u klavirskoj čaroliji.

 


"Priče o Bachovim invencijama i fugama"

03.12.2018.

03.decembra održana je cjelodnevna radionica prof.doc.Bartolomeja Stankovića pod nazivom "Priče o Bachovim invencijama i fugama". Na master class-u profesor Bartolomej je učenicima Osnovne i Srednje muzičke škole predočio najkvalitenije načine izvedbi Bachovih kompozicija, a učenicima je pružena prilika da pred ovim eminentim profesorom odsviraju Bachove kompozicije koje su im predviđene u redovnom nastavnom planu i programu. Uz posebnu kostimografiju i scenografiju, te specijalno pripremljen performans, Bartolomej je na koncertu koji je održan u BNP odsvirao Bachove kompozicije.


Dino Mulić

04.11.2018.

Dr.Dino Mulić (Univerzitet Texas A&M), docent klavira i šef klavirskog odsjeka

Srijeda, 07.novembar 2018.godine 
Sala Srednje muzičke škole Zenica

13.00-14.00h: Predavanje za učenike i profesore srednjih škola
14.00-16.00h: MasterClass

18.00h: Klavirski recital
Na programu: A.Berg, A. Strebotnjak; F.Chopin, M.Musorgski