Anketa
Musical se obično sastoji od

Partnerstvo

Svečani koncert povodom Dana škole

23.05.2019.

U subotu 18.05.2018godine na sceni BNP-a Zenica održan je Svečani koncert povodom Dana škole. Na koncertu su nastupili: Orkestar harmonika SMŠ Ze, Kamerni simfonijski orkestar Zenica, Mješoviti orkestar SMŠ Zenica kao i Hor OMŠ i SMŠ. Na koncertu su nastupili i gosti iz Srednje muzičke škole Sarajevo, Srednje glazbene škole Jakova Gotovca Novi Travnik, kao i naši bivši učenici. Ovom prilikom su uručene i zahvalnice za dugogodišnju suradnju i podršku, ispred Škole i Kamernog simfonijskog orkestra. Iskrene čestitke svim učesnicima!


Svečani koncert

12.05.2019.


Interni čas

26.02.2019.

Interni čas učenika naše škole održat će se u srijedu, 27.februara 2019.godine u 19.00h. Dobro došli.


MasterClass asistenata MAS

28.01.2019.

U srijedu, 30.januara 2019.godine imat ćemo čast ugostiti asistente Muzičke akademije iz Sarajeva koji će održati MasterClass sa našim učenicima i cjelovečernji koncert.

 

 

 

 

 

 

 

 


ESYO (European Spirit of Youth Orchestra)

14.01.2019.

ESYO (European Spirit of Youth Orchestra) je međunarodni orkestar sastavljen od najboljih mladih evropskih muzičara između 11 i 20 godina. Čast i zadovoljstvo da bude dio ovog orkestra imala je učenica trećeg razreda naše škole Ilma Valentić u klasi profesorice Sanje Rokić. Ilma Valentić je učenica koja iza sebe ima niz uspješnih osvojenih nagrada sa federalnih i internacionalnih takmičenja. Ilma pohađa  dva odsjeka u Srednjoj muzičkoj školi:  instrumentalni odsjek- volina i odsjek za muzičara općeg smjera. Do sada je prva dva razreda završavala sa prosjekom 5.0.

Članica ovog uglednog orkestra postala je u septembru 2018. godine na poziv priznatog dirigenta, maestra Igora Kureta-osnivača ESYO-a, te je u decembru 2018.godine nastupila kao član orkestra i to na tri koncerta u Italiji. Koncerti su održani u Bologni, Modeni i Pavii. Ilma je u Italiju otišla pod sponzorstvom Mikrokreditne organizacije EKI.

Ilma: “Ovo je vjerovatno najbolje iskustvo u mom životu i zaista sam zahvalna na prilici koja mi se pružila. Stekla sam mnogo znanja, divna prijateljstva i napredovala u svakom pogledu. Iako su probe bile duge i naporne, svakodnevna putovanja, sve se to isplatilo divnim koncertima na kraju dana. Svakako, moj odlazak ne bi bio moguć bez finansijske podrške Mikrokreditne organizacije EKI koji su sponzorirali moj odlazak te su pokrili sve moje troškove i ovim putem želim da im se najiskrenije zahvalim.”